Ajankohtaista

Lahden Kansantalon Vaahterasali on varattu alueellisen Harrastetaiteen Sanoja ja Säveliä katselmuksen pitopaikaksi lauantaina 12.4.
Poikkeuksellisen pitkään opintojärjestön toiminnassa mukana olleita Orimattilan Tevan edustajia Riitta Hietalaa ja Satu Kerttulaa muistettiin kukkasin nykyisen toimikunnan viimeisessä kokouksessa.
Puheenjohtaja arveli näin halauksiin päättyneestä koulutuksesta.
Seuraava kokoontuminen on (pyh. miestenpäivänä) 3.11.2013 klo 15 - 17, Rautatienkatu 19 A 4. krs
Kun kolme alueellista opintojärjestöä (Lahti, Turku ja Nurmijärvi ) olivat järjestäneet omat Harrastetaiteen Sanoja ja Säveliä kulttuurikatselmukset huhtikuussa 2013, niin paikkakunnilta nousi arvosteluraatien ehdottamana 17. esitystä, keistä valinnat, mitkä esitykset pääsevät Valtakunnalliseen Sanoja ja Säveliä katselmukseen 27.7.2013 Valkeakoskelle. Heillä kaikilla olisi varmasti ollut edellytyksiä päästä mukaan niin korkeatasoisia paikkakuntien valitsemat esitykset olivat. Mutta aika on rajallinen 1.5 h, niin karsintaa piti tapahtuman. Lopullisessa valinnassa valituksi tuli kaikkiaan 11. esitystä, neljä Turusta ja Lahdesta ja kolme Nurmijärveltä. Kun valinnat oli suoritettu niin TSL:n järjestö –ja kulttuurisihteeri Kirsti Kuittinen lähetti kirjeen kaikille valituille esiintyjä / ryhmille missä kerrottiin käytännön asioita, mitä Valkeakoskelle saapuvien olisi hyvä ottaa huomioon.
24.4.2013 kokoontuivat Työväen Sivistysliiton ja alueellisten katselmuspaikkakuntien (Lahti, Turku, Nurmijärvi) edustajat yhteiseen nettikokoukseen minkä tehtävänä on valita raatien kultakin paikkakunnalta esittämät esiintyjät, jotka kutsutaan valtakunnalliseen Harrastetaiteen Sanoja ja Säveliä kulttuurikatselmukseen 27.7.2013 Valkeakoskelle. Kaikkiaan valituksi tuli 11 esiintyjää / ryhmää, ja Lahden osalta kutsun saivat erittäin korkeatasoinen edustus. Musiikkiklovni Kalle-Ville, Julia Danilova, Hollolan Harmonikat ja Show-ryhmä Sudaruhska.
Te teitte katselmuksesta ikimuistoisen ! Kansantalon Vaahterasalilla 13.4. järjestetty Harrastetaiteen Sanoja ja Säveliä kulttuurikatselmus oli todella korkeatasoinen, aivan loistavia esityksiä kaikilta. Tuomareiden arvioinnissa nousi esiin viisi esitystä ylitse muiden, mitä ehdottavat valtakunnalliseen Harrastetaiteen Sanoja ja Säveliä kulttuurikatselmukseen 27.7 Valkeakoskelle. Näistä ehdotuksista lopullisen arvioinnin,ketkä lähtevät Valkeakoskelle,l tekee paikalla ollut neljähenkinen raati.
Tavoitteet ylittyivät reippaasti ja esiintymisiin varattua aikaa oli jatkettava. Tämä oli ensimmäinen johtopäätös, kun Sanoja ja Säveliä -kulttuurikatselmuksen ilmoittautumisaika päättyi. Huhtikuun kolmantenatoista päivänä Vaahterasalissa järjestettävään katselmukseen osallistuu yhteensä 13 kuoroa, yhtyettä tai yksin esiintyvää taiteilijaa.
Alueellisista katselmuksista valitaan 1-2 esiintyjää Valkeakosken musiikkitapahtuman yhteydessä lauantaina 27.7. järjestettävään valtakunnalliseen Sanoja & Säveliä katselmukseen.
Työväen Sivistysliiton Lahden Seudun Opintojärjestö ry. järjestää: Harrastetaiteen Sanoja ja Säveliä kulttuurikatselmuksen lauantaina 13.4.2013 klo 14.00-16.00 Kansantalon Vaahterasalissa Aleksanterinkatu 26 B, Lahti.
RSS ATOM