Puheenjohtajan puheenvuoro

14.12.2021


TSL:n Lahden Seudun opintojärjestö on toimintasuunnitelmassaan ottanut huomioon 50. juhlavuottaan viettävän Työväen Musiikkitapahtuman.

Järjestämme festivaalimatkan Valkeakoskelle lauantaina 30.7.2022, jos saamme mukaan riittävän määrän osallistujia kattamaan kuljetuksen kulut. Hinta 25 €/hlö

Hyvät päijäthämäläiset, nyt on aika merkitä 27.-31.7.2022 ajankohta kalenteriin, ja lähteä joukolla juhlimaan yhtä Suomen vanhimmista festivaaleista.

30.7.2022 matkalle voi ilmoittautua opintojärjestön puheenjohtaja Vesa Tuomiselle. Sähköpostilla: tsl.lahti@gmail.com

Linja-autokuljetus lähtee Lahdesta klo 11 Marolankadun turistipysäkiltä, paluumatkalle Valkeakoskelta lähdemme klo 19.

 

Tehtaan pilli soi taas, kun Työväen Musiikkitapahtuma viettää 50-vuotisjuhlaansa 27. – 31.7.2022. Festivaali palaa juhlavuodeksi perinteiseen tapahtumapaikkaansa UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen. Vuodesta 1972 Valkeakoskella järjestetty tapahtuma on yksi Suomen vanhimmista musiikkifestivaaleista. 
 

Toiminnanjohtaja Marianne Haapoja on onnellinen tapahtuman puolesta, ja iloitsee yhteistyöstä UPM:n kanssa. – Tämä on tunteikas paluu. On upeaa päästä juhlistamaan Työväen Musiikkitapahtuman pitkää taivalta tehtaan piippujen alle, jossa festivaalimme koti on ollut jo kymmenen kertaa. 

Juhlavuosi käynnistyy jo alkuvuodesta 2022 erilaisten pienempien konserttien ja tapahtumien muodossa. Juhlavuonna muistellaan menneitä, mutta katse on suunnattu tulevaisuuteen. Heinäkuun lopulla vietettävän festivaalin ohjelma yhdistää vanhaa työväenperinnettä ja ajankohtaisia esiintyjiä, nostaa marginaalit valokeilaan ja innostaa yleisöäkin osallistumaan. Luvassa on myös paljon varta vasten tapahtumaan tuotettua erikoisohjelmaa, kuten tarinallinen konsertti amerikansuomalaisten naisten lauluista ja elämästä. 

Festivaalin yhteydessä julkaistaan Tehtaan pilli soi! Työväen Musiikkitapahtuma 50 vuotta -juhlakirja, joka kokoaa yksiin kansiin musiikkitapahtuman monimuotoisen historian henkilöhaastatteluiden, arkistotiedon ja valokuvien kera. Kirja antaa äänen yleisölle, tekijöille, esiintyjille sekä tapahtuman uskollisille talkoolaisille. Lisäksi Työväen Musiikkitapahtuman juhlanäyttely aukeaa Myllysaaren museossa.

Ystävällisin terveisin

TSL:n Lahden Seudun opintojärjestö ry.

Vesa Tuominen

puheenjohtaja