Teatterimatka Helsingin kaupunginteatteriin; Fanny ja Alexander
Aika: 26.1.2023 klo 18:30
Paikka: Lähtö Lahti Marolankadun turistipysäkki klo 16.30

Elokuvana ja TV-sarjana tuttu tarina saa 17.11.2022 ensi-iltansa Helsingin kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

 

Opintojärjestömme on varannut lippuja 26.1.2023 klo18.30 näytökseen.

Peruslippu matkoineen 62 €/hlö
Aitiopaikkalippu matkoineen 32 €/hlö (muutamia saatavilla)

Ilmoittaudu sähköisellä lomakkeella

 

***************

Fanny ja Alexander on Ingmar Bergmanin osittain omaelämäkerrallinen sukusaaga 1900-luvun alun Ruotsista.


Alexander ja hänen pikkusiskonsa Fanny elävät onnellista lapsuutta värikkään ja boheemin teatterisukunsa keskellä, kunnes heidän isänsä kuolee ja äitinsä menee uudelleen naimisiin papin kanssa. Lasten äiti Emilie kuvittelee saavansa uuden onnellisen perheen, mutta uusi mies paljastuukin pelottavaksi tyranniksi, joka ottaa erityisesti Alexanderin julman vallankäyttönsä kohteeksi. Alexanderin vilkas mielikuvitus auttaa häntä selviytymään ja näkemään asioita, joita muut eivät näe.

Fanny ja Alexander tuo näyttämölle myyttisen ja mielikuvitusrikkaan maailman, jossa värikkäät roolihenkilöt ja perhedraama, sekä karnevalistinen näyttämöfantasia ja lapsuuttamme ympäröivä todellisuus avautuvat ja risteävät kiehtovina kuinkaleidoskooppi lapsen silmissä.

Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä on luvassa voimaannuttava tarina, joka valaa uskoa selviytymiseen ja elämän voimaan. Tämän upean näyttämöspektaakkelin kruunaa todellinen suomalaisen teatterin dreamteam, sillä ohjaaja Paavo Westerbergillä on käytössään työryhmä täynnä tähtinäyttelijöitä.

Liitteet